OBIAD:

PIERWSZE DANIE:

  • ROSÓŁ Z MAKARONEM.

DRUGIE DANIE:

  • KLUSKI ŚLĄSKIE.
  • ZIEMNIAKI.
  • SOS PIECZENIOWY.

PROPOZYCJA MIĘS DO OBIADU:

  • ROLADA WIEPRZOWA FASZEROWANA MIELONYM MIĘSEM, CEBULĄ, BOCZKIEM, OGÓRKIEM.
  • TRADYCYJNY KOTLET MIELONY.
  • DELIKATNA PIECZEŃ Z KARCZKU.
  • PANIEROWANY FILET Z KURCZAKA FASZEROWANY PIECZARKAMI I ŻÓŁTYM SEREM.
  • KOTLET DEVOLAILLE ( panierowany filet z piersi kurczaka wypełniony masłem).
  • TRADYCYJNY PANIEROWANY KOTLET SCHABOWY.
    (mięsa, jakie przygotowujemy są podawane w ilości trzech porcji na osobę).
  • BUKIET SURÓWEK ( zestaw surówek z białej kapusty, czerwonej kapusty, marchewki na słodko lub buraczków).

PRZEKĄSKI:

  • PÓŁMISEK WĘDLIN I PIECZONYCH MIĘS ( faszerowany boczek, faszerowana pierś z indyka, nadziewane polędwiczki).
  • ŚLEDŹ PO WIEJSKU W OLEJU Z CEBULĄ.
  • PRZYSTAWKI W GALARECIE: ZWINIĘTA SZYNKA WYPEŁNIONA TWAROGIEM Z ZIOŁAMI, GOTOWANY SCHAB, GALARETKI Z MIĘSA DROBIOWEGO.
  • SAŁATKA GYROS (mięso z piersi kurczaka smażone w specjalnej przyprawie ułożone warstwami z kukurydzą, papryką, cebulą, majonezem i kapustą pekińską polana sosem ziołowym).
  • TRADYCYJNA SAŁATKA JARZYNOWA.
  • ZESTAW WARZYW MARYNOWANYCH ( ogórek konserwowy, papryka konserwowa, marynowane pieczarki).
  • PIECZYWO JASNE I CIEMNE.

KOLACJA:

  • DO WYBORU FLAKI WOŁOWE LUB BOEUF STROGONOW (możliwość wyboru wersji pół na pół).

KOLACJA:

  • PIECZONE UDKO Z KURCZAKA PODANE Z RYŻEM, SMAŻONYMI PIECZARKAMI I WARZYWAMI PAROWANYMI (marchewka, zielony groszek, różyczka brokuł).

KOLACJA:

  • KROKIET WYPEŁNIONY FARSZEM Z KISZONEJ KAPUSTY, GRZYBÓW I MIĘSA MIELONEGO PODANY Z CZERWONYM BARSZCZEM.

DESER:

  • LODY Z OWOCAMI I BITĄ ŚMIETANĄ PODANE W PUCHARKACH.

NAPOJE ZIMNE:

  • SZAMPAN MICHAEL ANGELLO NA POWITANIE MŁODEJ PARY I GOŚCI WESELNYCH.
  • SOKI OWOCOWE PODANE W DZBANKACH.
  • COCA-COLA, FANTA, SPRITE, TONIC SZKLANE BUTELKI 0,2L NA OSOBĘ.
  • WODA MINERALNA GAZOWANA I NIEGAZOWANA KROPLA BESKIDU SZKLANE BUTELKI 0,25L NA OSOBĘ.
  • SOKI CAPPY SZKLANA BUTELKA 0,2L NA OSOBĘ.

NAPOJE GORĄCE:

  • KAWA ROZPUSZCZALNA, PARZONA I HERBATA LIPTON PODAWANE SĄ BEZ OGRANICZEŃ NA ŻYCZENIE KLIENTA.

OBIAD:

PIERWSZE DANIE:

  • ROSÓŁ Z MAKARONEM.
  • DRUGIE DANIE:
  • KLUSKI ŚLĄSKIE.
  • ZIEMNIAKI.
  • SOS PIECZENIOWY.

PROPOZYCJA MIĘS DO OBIADU:

  • ROLADA WIEPRZOWA FASZEROWANA MIELONYM MIĘSEM, CEBULĄ, BOCZKIEM, OGÓRKIEM.
  • TRADYCYJNY KOTLET MIELONY.
  • DELIKATNA PIECZEŃ Z KARCZKU.
  • PANIEROWANY FILET Z KURCZAKA FASZEROWANY PIECZARKAMI I ŻÓŁTYM SEREM.
  • KOTLET DEVOLAILLE ( panierowany filet z piersi kurczaka wypełniony masłem).
  • TRADYCYJNY PANIEROWANY KOTLET SCHABOWY.
  • (mięsa, jakie przygotowujemy są podawane w ilości trzech porcji na osobę).
  • BUKIET SURÓWEK ( zestaw surówek z białej kapusty, czerwonej kapusty, marchewki na słodko lub buraczków).

PRZEKĄSKI:

  • PÓŁMISEK WĘDLIN I PIECZONYCH MIĘS ( faszerowany boczek, faszerowana pierś z indyka, nadziewane polędwiczki).
  • ŚLEDŹ PO WIEJSKU W OLEJU Z CEBULĄ.
  • PRZYSTAWKI W GALARECIE: ZWINIĘTA SZYNKA WYPEŁNIONA TWAROGIEM Z ZIOŁAMI, GOTOWANY SCHAB, GALARETKI Z MIĘSA DROBIOWEGO.
  • SAŁATKA GYROS (mięso z piersi kurczaka smażone w specjalnej przyprawie ułożone warstwami z kukurydzą, papryką, cebulą, majonezem i kapustą pekińską polana sosem ziołowym).
  • TRADYCYJNA SAŁATKA JARZYNOWA.
  • ZESTAW WARZYW MARYNOWANYCH ( ogórek konserwowy, papryka konserwowa, marynowane pieczarki).
  • PIECZYWO JASNE I CIEMNE.

KOLACJA:

  • DO WYBORU FLAKI WOŁOWE LUB BOEUF STROGONOW (możliwość wyboru wersji pół na pół).

KOLACJA:

  • PIECZONE UDKO Z KURCZAKA PODANE Z RYŻEM, SMAŻONYMI PIECZARKAMI I WARZYWAMI PAROWANYMI (marchewka, zielony groszek, różyczka brokuł).

KOLACJA:

  • KROKIET WYPEŁNIONY FARSZEM Z KISZONEJ KAPUSTY, GRZYBÓW I MIĘSA MIELONEGO PODANY Z CZERWONYM BARSZCZEM.

DESER:

  • LODY Z OWOCAMI I BITĄ ŚMIETANĄ PODANE W PUCHARKACH.

OWOCE:

  • PATERY Z OWOCAMI (winogrona, banany, mandarynki, kiwi, owoce sezonowe).

NAPOJE ZIMNE:

  • SZAMPAN MICHAEL ANGELLO NA POWITANIE MŁODEJ PARY I GOŚCI WESELNYCH.
  • SOKI OWOCOWE I WODA MINERALNA PODANE W DZBANKACH SERWOWANE SĄ BEZ OGRANICZEŃ.
  • COCA-COLA, FANTA, SPRITE, TONIC SZKLANE BUTELKI 0,2L NA OSOBĘ.
  • WODA MINERALNA GAZOWANA I NIEGAZOWANA KROPLA BESKIDU SZKLANE BUTELKI 0,25L NA OSOBĘ.
  • SOKI CAPPY SZKLANA BUTELKA 0,2L NA OSOBĘ.

NAPOJE GORĄCE:

  • KAWA ROZPUSZCZALNA, PARZONA I HERBATA LIPTON PODAWANE SĄ BEZ OGRANICZEŃ NA ŻYCZENIE KLIENTA.

OBIAD:

PIERWSZE DANIE:

  • ZUPA KREM Z GRZYBÓW PODANA Z GROSZKIEM PTYSIOWYM LUB DO WYBORU ROSÓŁ Z MAKARONEM.

DRUGIE DANIE:

  • KLUSKI ŚLĄSKIE.
  • ZIEMNIAKI
  • RYŻ Z CURRY.
  • SOS PIECZENIOWY.

PROPOZYCJA MIĘS DO OBIADU:

  • SOCZYSTY KOTLET Z PIERSI KURCZAKA W PŁATKACH MIGDAŁOWYCH.
  • ROLADA WIEPRZOWA FASZEROWANA MIELONYM MIĘSEM, CEBULĄ, BOCZKIEM, OGÓRKIEM.
  • TRADYCYJNY KOTLET MIELONY.
  • DELIKATNA PIECZEŃ Z KARCZKU.
  • PANIEROWANY FILET Z KURCZAKA FASZEROWANY PIECZARKAMI I ŻÓŁTYM SEREM.
  • STEK SIEKANY Z MIĘSA WIEPRZOWEGO.
  • KOTLET DEVOLAILLE ( panierowany filet z piersi kurczaka wypełniony masłem).
  • TRADYCYJNY PANIEROWANY KOTLET SCHABOWY.

(mięsa, jakie przygotowujemy są podawane w ilości trzech porcji na osobę).

  • BUKIET SURÓWEK ( zestaw surówek z białej kapusty, czerwonej kapusty, marchewki na słodko lub buraczków).

PRZEKĄSKI:

  • PÓŁMISEK WĘDLIN I PIECZONYCH MIĘS ( faszerowany boczek, faszerowana pierś z indyka, nadziewane polędwiczki).
  • SZPARAGI W SZYNCE.
  • JAJA GARNIROWANE ŁOSOSIEM I KAWIOREM PODANE NA SAŁACIE
  • ŚLEDŹ PO WIEJSKU W OLEJU Z CEBULĄ.
  • PRZYSTAWKI W GALARECIE: ZWINIĘTA SZYNKA WYPEŁNIONA TWAROGIEM Z ZIOŁAMI, GOTOWANY SCHAB, GALARETKI Z MIĘSA DROBIOWEGO.
  • SAŁATKA GYROS (mięso z piersi kurczaka smażone w specjalnej przyprawie ułożone warstwami z kukurydzą, papryką, cebulą, majonezem i kapustą pekińską polana sosem ziołowym).
  • TRADYCYJNA SAŁATKA JARZYNOWA.
  • ZESTAW WARZYW MARYNOWANYCH ( ogórek konserwowy, papryka konserwowa, marynowane pieczarki).
  • PIECZYWO JASNE I CIEMNE.

KOLACJA:

  • DO WYBORU FLAKI WOŁOWE LUB BOEUF STROGONOW (możliwość wyboru wersji pół na pół).

KOLACJA:

  • PIECZONA GOLONKA PODANA Z FRYTKAMI I SURÓWKĄ Z KAPUSTY PEKINSKIEJ

KOLACJA:

  • KROKIET WYPEŁNIONY FARSZEM Z SERA ŻÓŁTEGO I PIECZAREK PODANY Z CZERWONYM BARSZCZEM.

DESER:

  • LODY Z OWOCAMI I BITĄ ŚMIETANĄ PODANE W PUCHARKACH.

NAPOJE ZIMNE:

  • SZAMPAN MICHAEL ANGELLO NA POWITANIE MŁODEJ PARY I GOŚCI WESELNYCH.
  • SOKI OWOCOWE PODANE W DZBANKACH W ILOŚCI 0,2L NA OSOBĘ.
  • COCA-COLA, FANTA, SPRITE, TONIC SZKLANE BUTELKI 0,2L NA OSOBĘ.
  • WODA MINERALNA GAZOWANA I NIEGAZOWANA KROPLA BESKIDU SZKLANE BUTELKI 0,25L NA OSOBĘ.
  • SOKI CAPPY SZKLANA BUTELKA 0,2L NA OSOBĘ.

NAPOJE GORĄCE:

  • KAWA ROZPUSZCZALNA, PARZONA I HERBATA LIPTON PODAWANE SĄ BEZ OGRANICZEŃ NA ŻYCZENIE KLIENTA.

POPRAWINY I:

  • STAROPOLSKI ŻUR Z JAJKIEM I KIEŁBASĄ PODAWANY Z PIECZYWEM.
  • TRADYCYJNY BIGOS PODAWANY Z PORCJĄ GOTOWANEJ KIEŁBASY I PIECZYWEM, LUB DO WYBORU GOŁĄBKI Z SOSEM POMIDOROWYM PODAWANE Z PIECZYWEM.

POPRAWINY II:

  • STAROPOLSKI ŻUR Z JAJKIEM I KIEŁBASĄ PODAWANY Z PIECZYWEM.
  • KOTLET Z PIERSI KURCZAKA WYPEŁNIONY ŻÓŁTYM SEREM I PLASTREM POMIDORA PRZYPRAWIONEGO TYMIANKIEM W PANIERCE Z OTRĘBÓW PSZENNYCH PODANY Z ZIEMNIAKAMI I SURÓWKĄ Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ.

 POPRAWINY III:

  • STAROPOLSKI ŻUR Z JAJKIEM I KIEŁBASĄ PODAWANY Z PIECZYWEM.
  • SZASZŁYKI PODANE Z FRYTKAMI I SURÓWKĄ Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ.
  • PIECZONA GOLONKA PODANA W KAPUŚCIE.