OBIAD:
PIERWSZE DANIE:
- ROSÓŁ Z MAKARONEM.
DRUGIE DANIE:
- KLUSKI ŚLĄSKIE.
- ZIEMNIAKI.
- SOS PIECZENIOWY.
PROPOZYCJA MIĘS DO OBIADU:
- ROLADA WIEPRZOWA FASZEROWANA MIELONYM MIĘSEM, CEBULĄ, BOCZKIEM, OGÓRKIEM.
- TRADYCYJNY KOTLET MIELONY.
- DELIKATNA PIECZEŃ Z KARCZKU.
- PANIEROWANY FILET Z KURCZAKA FASZEROWANY PIECZARKAMI I ŻÓŁTYM SEREM.
- KOTLET DEVOLAILLE ( panierowany filet z piersi kurczaka wypełniony masłem).
- TRADYCYJNY PANIEROWANY KOTLET SCHABOWY.
(mięsa, jakie przygotowujemy są podawane w ilości trzech porcji na osobę). - BUKIET SURÓWEK ( zestaw surówek z białej kapusty, czerwonej kapusty, marchewki na słodko lub buraczków).
PRZEKĄSKI:
- PÓŁMISEK WĘDLIN I PIECZONYCH MIĘS ( faszerowany boczek, faszerowana pierś z indyka, nadziewane polędwiczki).
- ŚLEDŹ PO WIEJSKU W OLEJU Z CEBULĄ.
- PRZYSTAWKI W GALARECIE: ZWINIĘTA SZYNKA WYPEŁNIONA TWAROGIEM Z ZIOŁAMI, GOTOWANY SCHAB, GALARETKI Z MIĘSA DROBIOWEGO.
- SAŁATKA GYROS (mięso z piersi kurczaka smażone w specjalnej przyprawie ułożone warstwami z kukurydzą, papryką, cebulą, majonezem i kapustą pekińską polana sosem ziołowym).
- TRADYCYJNA SAŁATKA JARZYNOWA.
- ZESTAW WARZYW MARYNOWANYCH ( ogórek konserwowy, papryka konserwowa, marynowane pieczarki).
- PIECZYWO JASNE I CIEMNE.
KOLACJA:
- DO WYBORU FLAKI WOŁOWE LUB BOEUF STROGONOW (możliwość wyboru wersji pół na pół).
KOLACJA:
- PIECZONE UDKO Z KURCZAKA PODANE Z RYŻEM, SMAŻONYMI PIECZARKAMI I WARZYWAMI PAROWANYMI (marchewka, zielony groszek, różyczka brokuł).
KOLACJA:
- KROKIET WYPEŁNIONY FARSZEM Z KISZONEJ KAPUSTY, GRZYBÓW I MIĘSA MIELONEGO PODANY Z CZERWONYM BARSZCZEM.
DESER:
- LODY Z OWOCAMI I BITĄ ŚMIETANĄ PODANE W PUCHARKACH.
NAPOJE ZIMNE:
- SZAMPAN MICHAEL ANGELLO NA POWITANIE MŁODEJ PARY I GOŚCI WESELNYCH.
- SOKI OWOCOWE PODANE W DZBANKACH.
- COCA-COLA, FANTA, SPRITE, TONIC SZKLANE BUTELKI 0,2L NA OSOBĘ.
- WODA MINERALNA GAZOWANA I NIEGAZOWANA KROPLA BESKIDU SZKLANE BUTELKI 0,25L NA OSOBĘ.
- SOKI CAPPY SZKLANA BUTELKA 0,2L NA OSOBĘ.
NAPOJE GORĄCE:
- KAWA ROZPUSZCZALNA, PARZONA I HERBATA LIPTON PODAWANE SĄ BEZ OGRANICZEŃ NA ŻYCZENIE KLIENTA.
OBIAD:
PIERWSZE DANIE:
- ROSÓŁ Z MAKARONEM.
- DRUGIE DANIE:
- KLUSKI ŚLĄSKIE.
- ZIEMNIAKI.
- SOS PIECZENIOWY.
PROPOZYCJA MIĘS DO OBIADU:
- ROLADA WIEPRZOWA FASZEROWANA MIELONYM MIĘSEM, CEBULĄ, BOCZKIEM, OGÓRKIEM.
- TRADYCYJNY KOTLET MIELONY.
- DELIKATNA PIECZEŃ Z KARCZKU.
- PANIEROWANY FILET Z KURCZAKA FASZEROWANY PIECZARKAMI I ŻÓŁTYM SEREM.
- KOTLET DEVOLAILLE ( panierowany filet z piersi kurczaka wypełniony masłem).
- TRADYCYJNY PANIEROWANY KOTLET SCHABOWY.
- (mięsa, jakie przygotowujemy są podawane w ilości trzech porcji na osobę).
- BUKIET SURÓWEK ( zestaw surówek z białej kapusty, czerwonej kapusty, marchewki na słodko lub buraczków).
PRZEKĄSKI:
- PÓŁMISEK WĘDLIN I PIECZONYCH MIĘS ( faszerowany boczek, faszerowana pierś z indyka, nadziewane polędwiczki).
- ŚLEDŹ PO WIEJSKU W OLEJU Z CEBULĄ.
- PRZYSTAWKI W GALARECIE: ZWINIĘTA SZYNKA WYPEŁNIONA TWAROGIEM Z ZIOŁAMI, GOTOWANY SCHAB, GALARETKI Z MIĘSA DROBIOWEGO.
- SAŁATKA GYROS (mięso z piersi kurczaka smażone w specjalnej przyprawie ułożone warstwami z kukurydzą, papryką, cebulą, majonezem i kapustą pekińską polana sosem ziołowym).
- TRADYCYJNA SAŁATKA JARZYNOWA.
- ZESTAW WARZYW MARYNOWANYCH ( ogórek konserwowy, papryka konserwowa, marynowane pieczarki).
- PIECZYWO JASNE I CIEMNE.
KOLACJA:
- DO WYBORU FLAKI WOŁOWE LUB BOEUF STROGONOW (możliwość wyboru wersji pół na pół).
KOLACJA:
- PIECZONE UDKO Z KURCZAKA PODANE Z RYŻEM, SMAŻONYMI PIECZARKAMI I WARZYWAMI PAROWANYMI (marchewka, zielony groszek, różyczka brokuł).
KOLACJA:
- KROKIET WYPEŁNIONY FARSZEM Z KISZONEJ KAPUSTY, GRZYBÓW I MIĘSA MIELONEGO PODANY Z CZERWONYM BARSZCZEM.
DESER:
- LODY Z OWOCAMI I BITĄ ŚMIETANĄ PODANE W PUCHARKACH.
OWOCE:
- PATERY Z OWOCAMI (winogrona, banany, mandarynki, kiwi, owoce sezonowe).
NAPOJE ZIMNE:
- SZAMPAN MICHAEL ANGELLO NA POWITANIE MŁODEJ PARY I GOŚCI WESELNYCH.
- SOKI OWOCOWE I WODA MINERALNA PODANE W DZBANKACH SERWOWANE SĄ BEZ OGRANICZEŃ.
- COCA-COLA, FANTA, SPRITE, TONIC SZKLANE BUTELKI 0,2L NA OSOBĘ.
- WODA MINERALNA GAZOWANA I NIEGAZOWANA KROPLA BESKIDU SZKLANE BUTELKI 0,25L NA OSOBĘ.
- SOKI CAPPY SZKLANA BUTELKA 0,2L NA OSOBĘ.
NAPOJE GORĄCE:
- KAWA ROZPUSZCZALNA, PARZONA I HERBATA LIPTON PODAWANE SĄ BEZ OGRANICZEŃ NA ŻYCZENIE KLIENTA.
OBIAD:
PIERWSZE DANIE:
- ZUPA KREM Z GRZYBÓW PODANA Z GROSZKIEM PTYSIOWYM LUB DO WYBORU ROSÓŁ Z MAKARONEM.
DRUGIE DANIE:
- KLUSKI ŚLĄSKIE.
- ZIEMNIAKI
- RYŻ Z CURRY.
- SOS PIECZENIOWY.
PROPOZYCJA MIĘS DO OBIADU:
- SOCZYSTY KOTLET Z PIERSI KURCZAKA W PŁATKACH MIGDAŁOWYCH.
- ROLADA WIEPRZOWA FASZEROWANA MIELONYM MIĘSEM, CEBULĄ, BOCZKIEM, OGÓRKIEM.
- TRADYCYJNY KOTLET MIELONY.
- DELIKATNA PIECZEŃ Z KARCZKU.
- PANIEROWANY FILET Z KURCZAKA FASZEROWANY PIECZARKAMI I ŻÓŁTYM SEREM.
- STEK SIEKANY Z MIĘSA WIEPRZOWEGO.
- KOTLET DEVOLAILLE ( panierowany filet z piersi kurczaka wypełniony masłem).
- TRADYCYJNY PANIEROWANY KOTLET SCHABOWY.
(mięsa, jakie przygotowujemy są podawane w ilości trzech porcji na osobę).
- BUKIET SURÓWEK ( zestaw surówek z białej kapusty, czerwonej kapusty, marchewki na słodko lub buraczków).
PRZEKĄSKI:
- PÓŁMISEK WĘDLIN I PIECZONYCH MIĘS ( faszerowany boczek, faszerowana pierś z indyka, nadziewane polędwiczki).
- SZPARAGI W SZYNCE.
- JAJA GARNIROWANE ŁOSOSIEM I KAWIOREM PODANE NA SAŁACIE
- ŚLEDŹ PO WIEJSKU W OLEJU Z CEBULĄ.
- PRZYSTAWKI W GALARECIE: ZWINIĘTA SZYNKA WYPEŁNIONA TWAROGIEM Z ZIOŁAMI, GOTOWANY SCHAB, GALARETKI Z MIĘSA DROBIOWEGO.
- SAŁATKA GYROS (mięso z piersi kurczaka smażone w specjalnej przyprawie ułożone warstwami z kukurydzą, papryką, cebulą, majonezem i kapustą pekińską polana sosem ziołowym).
- TRADYCYJNA SAŁATKA JARZYNOWA.
- ZESTAW WARZYW MARYNOWANYCH ( ogórek konserwowy, papryka konserwowa, marynowane pieczarki).
- PIECZYWO JASNE I CIEMNE.
KOLACJA:
- DO WYBORU FLAKI WOŁOWE LUB BOEUF STROGONOW (możliwość wyboru wersji pół na pół).
KOLACJA:
- PIECZONA GOLONKA PODANA Z FRYTKAMI I SURÓWKĄ Z KAPUSTY PEKINSKIEJ
KOLACJA:
- KROKIET WYPEŁNIONY FARSZEM Z SERA ŻÓŁTEGO I PIECZAREK PODANY Z CZERWONYM BARSZCZEM.
DESER:
- LODY Z OWOCAMI I BITĄ ŚMIETANĄ PODANE W PUCHARKACH.
NAPOJE ZIMNE:
- SZAMPAN MICHAEL ANGELLO NA POWITANIE MŁODEJ PARY I GOŚCI WESELNYCH.
- SOKI OWOCOWE PODANE W DZBANKACH W ILOŚCI 0,2L NA OSOBĘ.
- COCA-COLA, FANTA, SPRITE, TONIC SZKLANE BUTELKI 0,2L NA OSOBĘ.
- WODA MINERALNA GAZOWANA I NIEGAZOWANA KROPLA BESKIDU SZKLANE BUTELKI 0,25L NA OSOBĘ.
- SOKI CAPPY SZKLANA BUTELKA 0,2L NA OSOBĘ.
NAPOJE GORĄCE:
- KAWA ROZPUSZCZALNA, PARZONA I HERBATA LIPTON PODAWANE SĄ BEZ OGRANICZEŃ NA ŻYCZENIE KLIENTA.
POPRAWINY I:
- STAROPOLSKI ŻUR Z JAJKIEM I KIEŁBASĄ PODAWANY Z PIECZYWEM.
- TRADYCYJNY BIGOS PODAWANY Z PORCJĄ GOTOWANEJ KIEŁBASY I PIECZYWEM, LUB DO WYBORU GOŁĄBKI Z SOSEM POMIDOROWYM PODAWANE Z PIECZYWEM.
POPRAWINY II:
- STAROPOLSKI ŻUR Z JAJKIEM I KIEŁBASĄ PODAWANY Z PIECZYWEM.
- KOTLET Z PIERSI KURCZAKA WYPEŁNIONY ŻÓŁTYM SEREM I PLASTREM POMIDORA PRZYPRAWIONEGO TYMIANKIEM W PANIERCE Z OTRĘBÓW PSZENNYCH PODANY Z ZIEMNIAKAMI I SURÓWKĄ Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ.
POPRAWINY III:
- STAROPOLSKI ŻUR Z JAJKIEM I KIEŁBASĄ PODAWANY Z PIECZYWEM.
- SZASZŁYKI PODANE Z FRYTKAMI I SURÓWKĄ Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ.
- PIECZONA GOLONKA PODANA W KAPUŚCIE.